Nyhedsbreve fra kunstforeningen

Nyhedsbrev efterår 2017

Eventyrlig kunst i Bogense

fredag d. 13. april - søndag d. 15. april 2018

For trejde gang arrangerer Soroptimisterne Bogense-Nordfyn en spændende kunstmesse, hvor anerkendte kunstnere fra ind- og udland udstiller.

Se mere her:

Åbning af flot Påskeudstilling i Aale

Læs omtale i Art Vue

Søndag den 25.03 var der fernisering i Aale-Hjortsvang minihal.

Tørring-Uldum Kunstforenings årlige Påskeudstilling blev skudt i gang.

Denne gang er udstillingen præget af kvindelige kunstnere, endda fire af slagsen.

Britta Enemark, udøvende billedkunstner, kunstlærer og galleriejer, holdt hovedtalen ved ferniseringen efter at kunstforeningens formand Thyge Risvig havde budt velkommen til de fremmødte indbudte gæster og medlemmer.

Britta sagde bla:

”I går havde jeg mulighed for at snuse lidt rundt blandt de fire dygtige og spændende kunstnere, da de startede på ophængning til denne smukke udstilling.

Og jeg må sige det er blevet flot😊

Firkløveret er Tanja Eijgendaal – Hanne Schmidt – Britta Egebjerg og Susanne Moeskjær.

Jeg vil gerne prøve at sige et par ord om de enkelte kunstnere. Alle fire har et CV så langt så langt, men jeg vil prøve at gøre det kort.”

Tanja Eijgendaal: (billedkunstner – illustrator – grafisk designer)

Tanja bor i Ry med eget værksted og er uddannet grafisk designer fra Designseminariet i 1997 hvoraf en del af uddannelsen foregik i New York.

Tanjas værker har gennem de sidste 17 år været udstillet på bl.a. gallerier i New York og Paris.

Hun har illustreret flere danske børnebøger bl. a. Alfred-bøgerne og Benny Beton og arbejdet med store virksomhedsudsmykninger. Hendes store udsmykninger kan f.eks. ses på Silkeborg Bibliotek og Medborgerhuset i Silkeborg.

Tanja arbejder oftest med akryl og tusch på lærred og papir og i en dialog, hvor både farver, former og illustrationer spilles op mod hinanden.

Hendes malerier har, som i kan se, et meget let og luftigt udtryk.

Hanne Schmidt: (billedkunstner)

Hanne bor i Lind v. Herning - også med eget værksted - og har en læreruddannelse som baggrund. Derudover har Hanne taget sin kunstuddannelse fra mange forskellige kunstkurser.

Hanne har ligeledes været repræsenteret på utrolig mange anerkendte censurerede udstillinger og er medlem af Kvindelige kunstneres samfund (KKS)

Kunstnerens oliemalerier – med den stoflighed olien har - er hovedsagelig inspireret af rum og interiør i alle mulige afskygninger, udsnit og kompositioner. Tomme rum som beskueren kan digte videre på og selv skabe sin egen historie.

De tomme rum både ude og inde er det ikke kun Hanne der er inspireret af. Det går igen hos ……

Britta Egebjerg: (selvlært fotokunstner)

Britta bor i Fredericia med sit kamera og er fuldtidskunstner. - Selvlært fotokunstner som har fundet sin egen linje og sit eget meget poetiske fotografiske udtryk.

Britta har bl.a. udgivet fotobogen ”Når himlen vælter ind over land” som rummer en række landskabsfotografier taget gennem det år hendes mor kæmpede med en kræftsygdom og frem til moderens død.

I den anledning skriver Nina Damsgaard, overinspektør ved Vejle Kunstmuseum:

..."Fotografierne giver stof til eftertanke. De er personlige, men ikke mere end de også er åbne for andres tolkninger. De er æstetisk smukke og stemningsfulde og giver et sug i maven, hvad enten du har gennemlevet den samme utrygge tid, som Egebjerg, eller blot fordi dit sind er optaget af andre skræmmende og nervepirrende tanker, der præger dit liv her og nu".

Billederne kan ses på denne udstilling sammen med de smukke motiver fra Vejle Ådal som vises i bogen af samme navn.

Fotografen har deltaget på en række censurerede udstillinger, bl.a. flere i USA.

Susanne Moeskjær: (keramiker)

Udstillingens skulpturelle kunstner.

Susanne bor i Ry, ligesom Tanja, også med eget værksted og er deltidskunstner.

Hun er uddannet på Danmarks Design Skole i Kolding – og har modtaget flere legater med arbejds- og udstillingsophold.

Susannes keramiske udtryk - især i elementerne hun har skabt i porcelæns ler - er helt klart inspireret af den japanske formkultur og enkelthed, som hun lærte at kende i løbet af sit studie hvor hun bl.a. var et år i Japan som assistent for flere japanske keramikere.

Hendes keramik har været udstillet på både museer, kunstforeninger, kunsthåndværkermarkeder m.m.

Til denne udstilling er det især Susannes stentøjsværker der er med til at samle fir-kløverets værker til en smuk helhed.

Britta sluttede talen af med:

”Mødet med kunsten er på mange måder også et møde med kunstneren.

Det er et lille blik ind i en privat verden af drømme og bekymringer og af det mulige og umulige i livet.

Mødet inviterer til en udforskning af kunsternes tanker om livet og om det samfund vi lever i. Fordi kunsten også i høj grad er kunstnerens blik på livet.

Kunsten åbner på den måde op for et møde mellem mennesker, kunsten, hinanden og kunstneren, der hvor I er.

Jeg håber i vil gå på opdagelse.

Rigtig god udstilling.”

Det er bestyrelsens klare fornemmelse at gæsterne tog godt imod de ret så forskellige værker, som på trods af forskelligheden i udtryk, alligevel matcher hinanden fantastisk godt. Udstillingen er åben fra Skærtorsdag til og med 2. påskedag i tidsrum-met 11 – 16

På bestyrelsens vegne Lisbeth Stoumann.