2018 Birthe Dølby Dueholm

Birthe Dølby Dueholm

Jeg er født i Grejsdalen ved Vejle og startede mit kunstneriske liv som autodidakt væver i kunstgruppen IMPULS.

Senere tog jeg en uddannelse inden for malerkunst på Vejle Kunstskole, som jeg siden hen har suppleret med flere malerkurser.

Efterfølgende har jeg undervist på aftenskole i maling og tegning.

Hele mit liv har jeg arbejdet kreativt, bl.a. som designer i pelsbeklædningsbranchen i Stockholm, som modedesigner i egen forretning med selvkreerede modeller, og senest som web-designer med dtp.

Mine 10 års ansættelse ved Vejle Kunstmuseum har yderligere forstærket mit tætte forhold til kunsten, samt givet mig en stærk baggrundsviden, som jeg kan drage nytte af i min egen kunst.

Arbejdsområde: Jeg maler det der optager mig, nedfotografere og gengive naturen mennesker dyr og minder, med stor fantasi, der give beskueren en speciel oplevelse.

Malerier udtrykker mine følelser, som frygt, lidenskab, og kærlighed.

Mine arbejder er primært naturalistiske og abstrakte.