Pernille Krogs

Om Pernille Krogs 


Temaet for mine billeder har i mange år kredset omkring mennesket. De indbyrdes menneskelige relationer og menneskets forhold til naturen.

Jeg arbejder på pap, som jeg ridser i, indsværter og lakerer af flere omgange. Billederne er mixed media, hvor jeg kombinerer den grafiske teknik med collage, maleri og tryk med gamle træklodser. Et udtryk jeg har eksperimenteret med og udviklet gennem de sidste 15 år.

Jeg udtrykker mig grafisk og er optaget af linjens sanseligelighed og evne til at fastholde et nu og en øjebliksstemning.


  Nedergade 3 i Ebeltoft

  Tlf: 21724108

  pernikro@gmail.com

  @insta og FB: kunstnerpernillekrogh

Tom Jørgensen fra Kunstavisen skriver følgende: ”Pernille Krogh arbejder oftest i serier og fælles for disse er den på en gang elegante og spontane linjeføring, som er et kendetegn for Pernille Kroghs kunst sammen med den raffinerede vekselvirkning mellem drømmeagtige sekvenser og håndfaste jordnære motiver. En blanding og et spil, som Pernille Krogh formår at skabe en smuk syntese ud af.”


Jeg bor i Ebeltoft og bruger den meget varierede omkringliggende natur dels som inspirationskilde dels som kilde til levering af tegnekul samt den plantebaseret blæk og de pigmenter, der indgår i mine billeder.


Natur, klimaforandringer og bæredygtig levevis fylder mere og mere i min bevidsthed og det påvirker mit billedudtryk. Jeg har på det sidste arbejdet en del med indfangning af skygger i naturen, skitseret fugle og lavet ”ecoprint” med planter på papir, som kan indgå i billederne.


Lige nu eksperimenterer jeg også med papirskulptur krukker, hvori indgår forskellige naturmaterialer og jeg syer Pojagi-værker af egne plantefarvede bomuldsstoffer. Pojagi er en koreansk patchworkteknik med lukkede sømme.